To kilometer fra A67 Tvedestrand Næringspark finner du Tvedestrand sentrum. Tvedestrand er en hyggelig sørlandsby, med sine gamle, hvite trehus som klorer seg fast i de bratte bakkene. I sentrum finner du bokskatter, festivaler, konserter, museer, kunst og håndverk, kulturstier, aktiviteter og muligheten til å nyte det gode liv.

Tvedestrand kommune har rundt 6000 innbyggere.  Den nye E18 mot Arendal, kopler Tvedestrand enda tettere på resten av Agder og sørlandsbyene. Kommunen rigger seg for fremtiden og en rekke byggeprosjekter er nylig igangsatt.

Skoler og utdanning

  • Fra høsten 2020 åpnes en ny flott videregående skole i Tvedestrand. Skolen bygges som et plusshus og vil huse rundt 700 elever og 140 ansatte. Samtidig bygges idrettshall, utendørs kunstgressbane med løpebane, sandvolleyballbaner og mye mer.

  • I Tvedestrand finner du både International Stunt Academy og Motio, to private skoler med ettårige studietilbud innen stunt og skuespillerfaget og innen dans og scenekunst.

  • Risøy Folkehøyskole like utenfor Tvedestrand,  huser 130 studenter hvert år, under mottoet “best på saltvann”. Kystleirskolen i Tvedestrand holder også til på Risøya og er en av landets mest populære leirskoler.

  • En ny barneskole skal stå klar i sentrum høsten 2021. Skolen vil være et moderne og framtidsrettet anlegg med miljøvennlige og slitesterke materialer.

  • Det planlegges også for en ny sentrumsnær barnehage.

Slik blir den nye videregående skolen. Illustrasjonsfoto: Link Arkitektur / Snøhetta / Veidekke

Slik blir den nye videregående skolen. Illustrasjonsfoto: Link Arkitektur / Snøhetta / Veidekke

BOLIGER

I Tvedestrand finnes mange og varierte boområder, både i sentrum og utenfor byen, sjønært og i innlandet. Det er flere byggeprosjekter på gang og det finnes et godt utvalg av både leiligheter, eneboliger og flermannsboliger.  

sørlandets smilehull

Tvedestrand er byen i tre etasjer, og er ofte referert til som Sørlandets smilehull. Byen er også kjent som Bokbyen ved Skagerrak med et bygningsmiljø av kulturhistorisk interesse. Tvedestrand huser Norges største utendørs badepark på Tjenna. Like utenfor sentrum kan du spille golf på en av Norges flotteste golfbaner og lære mer om historien på Næs Jernverk.

skjærgården og RAet

Tvedestrandsskjærgården er øyrik.  Opplev skjærgården ved en tur til Lyngør, Sandøya, Furøya eller en av de mange andre vakre øyene. Raet nasjonalpark ble nylig åpnet, og i 2019 åpnes et besøkssenter på Gjeving utenfor Tvedestrand.

Foto: Atle J Goutbeek

Foto: Atle J Goutbeek